27 March 2011

Mr. Postman nakal :D


Pada suatu hari sewaktu preparation class PREP sabtu berlangsung aku terfikir akan duit di dlm purse yg hanya tinggal RM10 dan amat menjadi masalah adalah time tu outing lelaki.

Fikir punye fikir ada sorang kaum adam lalu dkt luar class aku.
:Bro,kau tolong pass note ni dkt B*****. Tau,tau,kau jgn lupe pulak,penting.
:B***** ? Oh,okay.
:Thanks tau. (Bagosla mamat ni first time tegur dah boleh confidentkan aku
:X ade hal la.

Ape? Korang nk tau ape dlm note tu? Okay,cm ni..

                                  B*****,tlg keluarkan duit boleh? Kalau boleh reply note ni
                                  kalau x boleh pun reply jugak. TQ :)

Aku pun tunggu la,tunggu pu ye tunggu sekali x ade. Budak-2 yg lalu class aku semua kitai-2 aku,fona,balik la,SPM bukan esk la ape la. Aku bukan tunggu SPM,aku tunggu sorang mamat yg aku first time admire tibe-2 x reply,bapak panas hati aku. Fikir dye handsome sgt. Ni nak reject ni. GRRRRR-

Akhirnya aku pulang kekecewaan. Esknye aku jumpe postman tu and tanye mcm-2. Kesian B*****,die x salah pun,yg salah Mr.postman tu,ngok punye orang dah ckp penting lagi kasi dah petang org tu tah-2 dah balik outing. B***** ade pesan kat sorang classamte aku dgn satu perkataan sahaja tp membuatkan aku sgt-2 gumbiralaaaaaaaaaaaaaa. Berbunyi,SORRY.
Wah-2 feedback baik punye,ni membuatkan aku lebih bersemangat.

Oleh kerana ni first time aku serius minat org aku pun tanpe segan silu bg kad no,ala,korang pun ade kad kpd simcard tu kan,yg siap ade no PUK blah blah blah tu kan. Haa,yg tu la. And and and,postman aku gunekan postman tetap coz x nak bnde ni heboh.

Tunggu punye tunggu tp x ade feedback pape. Postman tu makin rapat la dgn aku bgtau prkmbgn-2 mamat tu. Semua pun x logic la contohnya die dah call no kau tp cina yg angkat. Biar betik mamat ni.

Aku pun naik give up la,kalau betul cina yg angkat mintak la lg no aku,x kan nak suruh aku buat banner no phone aku sangkut dpn class die.Ni g class aku pun haramm. Dah la,aku mcm perigi cari timba pulak.

Nak dijadikan cerita,aku makin rapat dgn Mr.postman. Lyn kepala jugak ape. Sampai satu hari best friend aku di landa demam H1N1. Mr. Postman pun kene jugak dgr cerita,laa,kesian pulak,aku pun call best friend aku tibe-2 die ckp' aku x teruk sgt yg lg teruk Mr.postman (bukan nama sebenar),T die 38'C'
Apeeeee???????
Weh,kau pass no die,aku sgt-2 risau time tu,x tau kenape. (mcm la kerisauan aku boleh mengubatinye)

Akupun text die kau ok ke x blah blah blah. Berbual biasaaa. But,everynight text. Mak aku ade ckp time tu aku kene g Umrah,aku pun text dye,weh,kau balik lama lg ke? Die ckp lg seminggu. Aku ckp la nanti aku dah kat Umrah time die balik campus.Xdpt jumpe..

X ade rezeki agaknya coz HEP kesayangggggggann x bg,waktu persekolahan blah blah blah.
Aku pun tunggu je la kepulangan die.

One day die confessed yg die falling kat aku,adehh,segan la ini mcm....
Everynight pun lepak kat class aku depan mata aku. Aisehh,last-2 aku pun suke die. Amacam ni????
Org ckp x kenal maka x cinta,tp,aku,makin kenal makin cinta...

Last-2 kami couple,cinta monyet.... Sampai skrg pun die bahan aku yg aku yg tackle die dulu,text die dulu.. Waddeeee....

Aku x senang-2 kalah tau coz aku pun bahan die. Sebenarnye die cerita kat aku yg die ade ckp kat B***** supaya x kesa die nak potong line B*****,tah-2 ape yg B***** pesan kat aku die x sampaikan pun.
Yaa betulllllll !!
Ish ish ish,jahat kan ini postman :D


Ape-2 pun aku dah terlanjur cinta dgn mamat ni.

              Postman merangkap buah hati aku :D

4 comments: